Subota je, ne radite ništa, baš kao što niste ni juče, prekjuče ili bilo kog dana u proteklih previše godina. Potpuno nepoznati ljudi su vam provalili u kuću, tražeći od vas novac.Već u sledećem trenutku, vaše oči ni krive ni dužne razgledaju unutrašnjost WC šolje, a uzurpator vašeg doma i dana svojim telesnim izlučevinama uništava tepih koji zaokružuje sobu u jednu celinu. Ono što vam posle ovakvog ničim izazvanog maltretiranja treba je, pre čišćenja tepiha naravno, jedan dobar koktel. I to ne bilo kakav, već pitak koktel, lagan za nabavku sastojaka a još lakši za pravljenje…

Ogrnite se bade mantilom, navucite omiljene silikonske sandale i krenite u potragu za sastojcima. Neće vam trebati mnogo novca, vremena i truda da sakupite sve što vam je potrebno. Počnite u alkoholnoj četvrti lokalnog supermarketa i u korpu ubacite votku i liker od kafe, poželjno Kahlúa, a zatim produžite do frižidera sa mlekom. Dok čekate u redu za plaćanje sastojaka, valja znati da je White Russian svoj život započeo u Belgiji 1949. godine, kada ga je barmen Gistav Tops napravio za tadašnjeg ambasadora SAD u Luksemburgu. Koktel se doduše zvao Black Russian, a svoj beli naziv dobija sa dodavanjem slatke pavlake, odnosno mleka nekoliko godina kasnije.

Put do supermarketa je prošao bezazleno, tepih je urolan i u gepeku automobila, svi sastojci su na stolu i vreme je za pravljenje. Spremite čašu glatkih ivica ili čašu za viski i ubacite nekoliko kockica leda. Zatim ih zalijte votkom i likerom, a potom dodajte mleko ili slatku pavlaku i lagano ga promešajte. Zvanična receptura propisuje razmeru od 2:1 u korist votke, mada se koktel može praviti i u razmeri 5:2. Sada, kada je koktel spremljen, popijte ga polako i sa uživanjem u njegovom slatkom kremastom ukusu, pre nego što odnesete tepih na čišćenje i posetite kuglanu. The Dude nazdravlja!

 
Izvori fotografija 1, 2