Nedavno završen sajam automobila u Parizu, uz nekoliko koncept vozila, doveo je i par veoma zanimljivih premijera. Neki od automobila koje ćete videti biće dostupni, neki će pak ostati samo na konceptu, ili prosto biti preskupi. Neke smo odlučili svesno da preskočimo jer zaslužuju više teksta, a o nekima koje smo izabrali, čitaćete opet. No, sve ih povezuje činjenica da su lepi, sveži i zanimljivi.

Ferrari F70

U maniru Feručija Lamborginija, Ferrari je ove godine predstavio karbonsku šasiju svog novog predvodnika u ponudi, nazvanog F70. Ovaj novi limitirani model će, sudeći po izgledu kokpita, ponovo imati leptir vrata i motor smešten iza glava budućih srećnih vlasnika. Kao i ranije, uz astronomsku cenu očekuje se i dosta tehničkih pozajmica iz F1.

Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive

Onaj kome se ne čeka F70, troši mu se 416000€, a pritom je još i ekološki nastrojen, može kupiti SLS AMG u novoj, potpuno čistoj verziji. Umesto V8 motora, tu su četiri električna, ukupne snage od 740KS, odnosno 3.9 sekundi do stotke. Uz to, još dva noviteta koja ulaze u cenu su KERS sistem i poseban punjač koji punjenje kod kuće skraćuje za čitavih 17 sati — sa dvadeset na tri.

Espera Sbarro Eight

Studentski projekat, sklopljen za samo osam nedelja, predstavlja najbizarniji spoj modernog i tradicionalnog u jednom automobilu. Izgleda poput rat rod Fordova, a sa druge strane prepunjen modernom tehnologijom, Sbarro Eight svakako predstavlja koncept koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Franco Sbarro, poznat po mnogim grotesknim kreacijama, ovoga puta je, u timu sa svojim studentima uspeo da nas oduševi. Visoka tehnologija uključuje Parrot Asteroid radio, tablet koji igra ulogu kontrolne table, aplikacije za gledanje filmova, čitanje knjiga, muziku… Međutim, ime Eight ovaj koncept je dobio po Maseratijevom V8 motoru, smeštenom u njega za slučaj da igranje tabletom dosadi.

Maserati GranCabrio MC

Kada smo kod Maseratija, predstavljena je i redizajnirana toples verzija modela Granturismo. U suštini, osim nekih kozmetičkih izmena i novog spojlera koji omogućava bolje prijanjanje na put, nije se dogodilo ništa revolucionarno. Ali, u pitanju je Maserati i uvek je savršen, čak i u beloj boji.

Bentley Continental GT3

Ako neki automobil zaslužuje naziv Moby Dick, onda je to bez ikakve dileme Bentley Continental GT3. Volkswagenov luksuzni brend najavljuje svoj povratak u svet trka, prvi put posle 2003. godine. I iskreno, nisu mogli izabrati vulgarniji način za to. Blještavobeli masivni GT koji na ulicama zaista može zaličiti na nasukanog kita sada je opremljen spojlerom koji može poslužiti kao šank za četvoro, a bez obzira na to što više nije u engleskim rukama, potajno se nadamo da će Bentley što pre zablistati na trkačkim stazama Evrope.

Rolls-Royce Art Deco postavka

Još jedan Englez u rukama Nemaca predstavio je seriju automobila inspirisanim art deko pokretom. Tu su Phantom u standardnoj i kabrio verziji i nešto manji Ghost, sva tri ukrašena detaljima karakterističnim za dvadesete i tridesete godine, poput sedefa i stakla, i u bojama koje predstavljaju omaž nijansama korišćenim 1925. na izložbi u Parizu, na kojoj je i skovan naziv pokreta.

Mini JCW GP

BMW ponekad previše eksperimentiše sa svojom prednjepogonskom divizijom, a rezultat toga su Mini Coupe koji iskreno ne služi apsolutno ničemu i Mini Paceman, u suštini Countryman bez jednog para vrata. Puriste će ta činjenica obradovati, jer Paceman oblikom liči na Minija, a još veću radost doneće novi John Cooper Works od 218KS iz 1.6 turbo benzinca, čije je deklarisano ubrzanje 6.3s do stotke.

BMW M135i xDrive

Ko nije imao sreće da bude vlasnik jednog od 6331 1M kupea, tugu može da zaleči u njegovom hečbek parnjaku, M135i, koji sada dolazi i sa pogonom na sva četiri točka. Sa 320 konja iz trolitarskog motora, M135i xDrive nudiće bezgranično uživanje uz povećanu upravljivost.

Mclaren P1

P1 koncept predstavlja kombinovani trijumf inžinjerskog i dizajna. Svaki segment ovog fluentnog koncepta služi nekoj svrsi, od rol bara ukomponovanog u krov automobila do džinovskih usisa za hlađenje kočnica. Kako kažu čelnici kompanije, P1 će se naći u prodaji uskoro i gotovo da je završen. Ipak, ne zna se tačan izgled ovog malog superautomobila, ali je sigurno da će biti još reči o njemu kada se dođe do dovoljno informacija.

Peugeot Onyx

Za kraj, jedan domaćin. Peugeotov superautomobil Onyx po mnogima je najlepši izloženi koncept na salonu, a u prvi plan ga izdvajaju neuobićajena bakarna vrata u kontrastu sa crnom mat farbom po kojoj je automobil verovatno i dobio svoj naziv. Uz 3.7l V8 motor koji oslobađa za Francuze zapanjujućih 600 konja, tu je još i litijum-jonska baterija za dodatnih osamdeset. Ali, pošto Peugeot najverovatnije ne planira da svoj san pretvori u javu, predstavljen je i restilizovani RCZ, kao i specijalna verzija RCZ R, takođe sa bakarnim detaljima i 260KS iz 1.6l turbo motora.

 

Fotografije