Na samim počecima automobilizma, vožnja otvorenog krova bila je privilegija najbogatijih. Grandiozni predratni kabrioleti stajali su u garažama velikih poseda u Americi i Evropi, a danas se viđaju na najprestižnijim svetskim izložbama klasičnih automobila i dostižu šestocifrene, pa i sedmocifrene sume na aukcijama. Međutim, sada se nećemo baviti tim potpuno nedostupnim modelima, već ćemo napraviti kratak izbor od tri podjednako zabavna i lepa automobila, koji su uz to što ih je moguće kupiti i kudikamo praktičniji. U pitanju je klasa roudstera, malih dvoseda bez krova koji nedostatak konjskih snaga nadomešćuju malom težinom, zadnjim pogonom i niskim težištem. Oni su procvetali sredinom pedesetih u Engleskoj, glavnu reč u klasi trenutno vodi Japan, a budućnost im je podjednako zanimljiva.

Kao predstavnika prošlosti, rešili smo da izaberemo Triumph Spitfire. Ovaj imenjak legendarnog aviona svoj elegantni dizajn duguje Đovaniju Mikelotiju, a za česta druženja sa električarem treba se obratiti Lucas elektronici, poznatoj po pravljenju problema u gotovo svakom britanskom automobilu. Osnovni oblik se nije menjao tokom proizvodnje četiri generacije, a na kupcu je da nađe pravi model za sebe. Kako ih je ranije bilo mnogo na putevima bivše Jugoslavije, tako je relativno veliki broj njih ostao ili na ulicama ili ostavljen posle nekog od problema sa mehanikom. Motori su četvorocilindrični, ne preterano jaki, enterijer prelep, a cena niska — retko prelaze 10.000 €. Budimo realni, to je neuporedivo manje para nego za klasičan Ferrari, a pruža gotovo isti užitak — kožna sedišta, drvena kontrolna tabla, vetar u kosi i redovni kvarovi.

U sadašnjosti, Mazda je odlučila da se oproba u pravljenju malih sportista i uspeva joj već dvadeset i tri godine. MX-5 je zadržao britanski recept za uspeh — pogon na zadnjoj osovini, platneni krov i dva sedišta, a odbacio problematičnu elektroniku i time stvorio trenutno najpopularniji automobil u klasi. U skladu sa vremenom, snaga roudstera je rasla, te MX-5 poslednje generacije ima 124, 126 ili 167 konja. Miata je praktično klasa za sebe i kao takva ima potencijala da traje večno uz povremene izmene. Tržište se svejedno nikad neće zasititi ovim automobilima.

A budućnost donosi zaista zanimljiv obrt. Italijani, Alfa Romeo konkretno, planiraju da uz Mazdinu tehnologiju razviju sopstveni roudster sa pogonom na zadnjoj osovini, naslednika Diplomac Spidera koji se slično Triumphu proizvodio od 1966. do 1993. Jedini siguran podatak je da će automobil biti u prodaji od 2015. godine, dok se o izgledu ne zna ništa. Ostaju nade da će ličiti na Diplomca, a uzevši u obzir izgled 8C i 4C, mogućnosti da bude retro dizajniran su velike. Sa druge strane, određeni deo javnosti želi da vidi drumsku verziju Pininfarininog koncepta. Bilo kako bilo, nova Alfa Spider je trenutno jedan od najiščekivanijih automobila, a potajno se nadamo da će ova saradnja zahvatiti i Lanciu i Fiat.

Kako je klasa roudstera velika, tako će biti još reči o njima, ali i o ova tri automobila ponaosob. Nismo zaboravili ni na Fiat, ni MG, Hondu, BMW… Koji su vaši favoriti otvorenog krova?

 

Izvori fotografija 1, 2, 3