Iako na potpuno suprotnim stranama spektra, supersportski i gradski automobili uvek bude pažnju zaljubljenika u automobile. Kod kolekcionara prvih, važi formula što ređe i brže, to bolje, ali svet obožavalaca masovno proizvođenih automobila koji su motorizovali države, čak i kontinente, manje je jasan. Štaviše, jedna Buba može da postigne cenu veću nego pojedini Ferrariji. Naravno, ne kotiraju se svi gradski autići podjednako — ponosni vlasnik Minija uvek će potajno želeti Cooper ili 1275GT, od nekolicine Abarth modela, najkultniji je baš onaj nastao na bazi Fiata 600, NSU Prinz uvek pleni pažnju, posebno ako je TT ili TTS…

Kada je Francuska u pitanju, mali sportski automobili doživljavaju svoj procvat tek nešto kasnije. Renault 8 Gordini, iako brz, ipak je bio porodični automobil, a Renault 4 sa svojih 25ks teško može da se nazove sportskim, ali zato, tu je njegov manji rođak… Renault 5, budimo iskreni, često ne primećujemo u moru automobila koje pored nas prolaze svakodnevno, jer prosto ni po čemu nisu zanimljivi. Mali uglasti hečbekovi, puni plastike, bez hroma, izbledele boje… Međutim, ono što Peticu čini zanimljivom su specijalne edicije i ako ste stigli sa čitanjem do ovde, velika je verovatnoća da ćete skičati od sreće ako pored vas na ulici prođe Renault 5 Turbo. Naravno, pošto se to neće desiti, sreću sa slučajnim prolaznicima možda podelite pri pogledu na znatno civilizovaniji Renault 5 Alpine Turbo.

Nego, subjekat naše priče dolazi iz druge, uglastije generacije Petice, i poput slavnih prethodnika, ono što ga čini zanimljivim jeste, logično, famozna turbina. Još na sredini sedamdesetih, turbo postaje objekat masovne požude: osim na automobile, taj natpis je lepljen na bezbroj proizvoda, od miksera do olovaka, a svet je još više zavoleo tu čudnu napravu u automobilskom cirkusu zvanom Grupa B. Francuzi su mudro iskoristili tehnologiju koju su posedovali i ponudili brzinu masama i sa drugom generacijom Petice, puštenom u prodaju 1985 godine. Opremljen primitivnim četvorocilindričnim motorom od 1.4l sa osam ventila, iz današnje perspektive ružnim setom plastičnih branika i naravno turbinom, R5 GT Turbo bio je još jedan instant klasik. Sa oko 850kg i 115 konja, minijaturni Francuz ubrzavao je do stotke za 7.5 sekundi i postizao 200km/h što je radovalo domaće obožavaoce te brzine u sledećoj dekadi. U automobilu ogromnih stakala, a veličine kutije za šibice, subjektivni osećaj brzine množi se sa dva, a sa takvim karakteristikama i velikim mogućnostima da se izmigolji kroz gust saobraćaj, prednjim točkovima pokretan Renault 5 Turbo mogao je da pobegne mnogim na papiru znatno moćnijim imenima.

Problemi sa turbinom, njenim hlađenjem, paljenjem na niskim temperaturama, neslavnom turbo rupom i upravljanjem naterali su Renault da preradi svoju raketu od pola parking mesta. Umesto vazdušnog, radni vek turbini je produžavalo vodeno hlađenje, a novi sistem paljenja je omogućio 500 obrtaja više. Samim tim, motor je dobio još 5 konja, ukupno 120. Koeficijent otpora smanjen je sa 0.36 na 0.35, a kruna ponude bila je Raider, u posebnoj metalik plavoj boji, izmenjenog enterijera i sa drugačijim felnama. Kad smo kod unutrašnjosti, ona je u potpunosti odgovarajuća eri. Kockasta, plastična, ružna, ali magnetno privlačna. Naravno, od 1985. godine je prošlo dovoljno vremena da većina polovnih Petica na koje naiđete ima lične pečate prethodnih vlasnika, koje mogu varirati od drugog volana, do dodataka koji izlaze iz okvira estetike i ako imate dovoljno sreće, ne zahtevaju puno truda da se otklone.

Kada je u pitanju dostupnost, odgovor je potvrdan. R5 GT Turbo uz malo više truda može da se nađe. U zavisnosti od serije, imaće manje ili više problema sa turbinom, a u zavisnosti od prethodnog vlasnika, vaš budžet za kupovinu i dovođenje u savršeno stanje teško da će preći 4000€. Za taj novac, imaćete automobil jeftin za registraciju, zabavan za vožnju, dovoljno mali i praktičan za manevrisanje kroz grad, a opet, zaista interesantan ako ikad odlučite da ga promenite, jer kupaca za brze hečbeke uvek ima. Kao i svi rani turbo automobili, R5 je poput činčile — jako je osetljiv i zahteva dosta brige koja nije skupa, ali za uzvrat pruža neizmernu radost ako se prema njemu ponašate lepo. Zato, ako planirate da ga kupite, čuvajte ga, mazite i budite spremni na mnogo smeha dok slušate to karakteristično zviždanje!

 

Izvori fotografija 1, 2, 3, 4