Kada se pogleda evolucija automobilskih kompanija, Peugeot je definitivni šampion u toj kategoriji. Osnovani su 1810. godine, pravili su bicikle i mlinove za kafu, a dva veka kasnije, pojavio se Peugeot RCZ. To je prilično veliki napredak, zar ne? U svakom slučaju, RCZ je automobil koji je prosto morao da se dogodi. Naime, istorijski gledano, francuski proizvođač se pri proizvodnji kabrioleta i kupea serije 400 uvek konsultovao sa Pininfarinom. Nedavno preminuli dizajner je na taj način postao zaslužan za neke od najdivnijih evropskih automobila ikada napravljenih. A onda je došao 407. Mlak i krajnje neubedljiv kupe, nastao od strane ruku anonimnog tima dizajnera razočarao je mnoge ljubitelje stilski savršene kombinacije Italije i Francuske. Kao neka vrsta iskupljenja, izronila je inspiracija Zagatom, te dizajn odiše radikalnim italijanskim dizajnom, a tu je i čuveni krov. Bilo je planirano da RCZ ostane samo na konceptu, ali pritisci javnosti ubedili su Francuze da skupe hrabrost i presele ga na proizvodnu traku.

Dizajnerski i mehanički gledano, RCZ se oslanja na model 308. Sa njim deli platformu, motore, mehaniku, kao i ceo prednji deo. Ali, sa njim nikako ne deli utisak koji ostavlja. Celokupan izgled je zaista neverovatan, a već pomenuti krov i zadnje staklo su detalji koji ga svrstavaju u onih neverovatnih 1% automobila na ulicama koji oduzimaju dah. Zbog sličnosti u osnovnom obliku, može se reći da je u pitanju Audi TT za one koji se šišaju makazama i kojima Dorijan Grej i ban Strahinjić nisu toponimi, već književni likovi. RCZ poseduje određeni mediteranski šarm i sredstva za njegovu kupovinu, oko 30.000 €, pre će biti stečena intelektualnim, a ne fizičkim naporom.

Kada smo kod napora, mnogo istog nije ga mnogo uloženo u mehaniku. Kao što smo rekli, RCZ deli platformu sa modelom 308, a to samim tim znači da je praktično ceo 308. A u Peugeotovim skorašnjim automobilima nema mesta za snagu. Tako, RCZ se može kupiti sa tri motora, od kojih su dva benzinca zapremine 1.6l a jedan 2.0HDi od 163ks . Najzanimljiviji motor u ponudi je turbo benzinac koji ima ne baš impresivnih 200ks. Svi motori su upareni sa šestostepenim manuelnim menjačem. Nažalost, nijedan motor nije uparen sa izgledom automobila — maksimalna brzina mu je 235km/h, a zona ubrzanja od nula do sto je bliža cifri od 10 nego od 5 sekundi.

Kada se izloženo stavi na papir, Peugeot RCZ zvuči kao automobil koji uprkos zanimljivom dizajnu nema šta da ponudi. Istina je, pravljen je u relativno velikom broju, nema autentičan Zagatov potpis, pogonjen je prednjim točkovima, svoju premijeru nije imao na prestižnom skupu, motori su mu previše četvorocilindrični, a neke pogoni i pogrešno gorivo. Međutim, toliko je prokleto lep i hrabar da se sve ove zamerke lako mogu zanemariti. Izgleda potpuno drugačije od svega što se može sresti na ulici, a sigurno će pleniti poglede i za dvadesetak godina, te je pored svega izvesno da će biti tražen u budućnosti. Anonimni dizajneri lakih prstiju i shvatanja inspiracije, hvala vam što ste napravili Peugeot koji makar izgledom ima karakter lava koji ponosno nosi na haubi.

 
Izvori fotografija 1, 2, 3, 4