Lažni terenci, poznati kao SUV klasa ili, potpuno neuko, džipovi, dominiraju tržištem srameći ratničku istoriju, spartansku građu i mačo funkcionalnost svojih slavnih predaka koji se i danas širom sveta dokazuju u svakodnevnoj upotrebi po blatu, kamenju, pustinji, džungli, močvarama i svim drugim nepristupačnim terenima koji vam mogu pasti na pamet. Kada je pri proizvodnji terenaca njegova funkcionalnost na prvom mestu, provereni recept je ostaviti spartanski dizajn gotovo nepromenjen, a Mercedesova G klasa je jedan od najboljih primera za takvo ispravno razmišljanje.

Na upravo završenom Salonu automobila u Ženevi, Mercedes-Benz je i zvanično predstavio do sada najekstremniju verziju svog čuvenog terenca. Pošto dve osovine više nisu dovoljno zanimljive, ovaj G63 ih ima tri, koje pogoni 5.5l biturbo V8 motor. Četrdeset procenata snage od 544KS prenosi se na srednju osovinu, dok druge dve dobijaju 30%. Za razliku od verzije specijalno razvijene za austrijsku armiju, civilni G63 6×6 uz potpunu funkcionalnost poseduje i sav luksuz jednog SUV vozila — kontrolna tabla je sačinjena od karbonskih vlakana, a sedišta i vrata presvučena su kožom. Uprkos monstruoznim dimenzijama i težini od preko četiri tone, troosovinski G63 od nule do stotke stiže za ispod sedam sekundi, dok maksimalna brzina koju postiže ne prelazi 200km/h, jer je G63 AMG 6×6 pre svega tvrdokorno terensko vozilo, a ne gradski prevoz za one sa deficitom samopouzdanja i telesnih dimenzija.

Nažalost, sa cenom od oko pola miliona dolara dolara i ograničenom proizvodnjom od 20 ili 30 primeraka, velika većina über G klase će verovatno završiti na Arabijskom poluostrvu. Samim tim, kao kula od karata pada sav njegov potencijal koji se ogleda u pola metra odignutosti od zemlje, mogućnosti potapanja u vodu duboku do metar i elektronskoj kontroli vešanja i pritiska u gumama. Ali, ako makar jedan troosovinac ode u ruke pravih ljubitelja otvorenog prostora i nemogućih prepreka, moje srce će biti puno.

 
 
Fotografije: Mercedes-Benz