Nepravda je što će ime Gumpert u svetu rekreativnih ljubitelja automobila najverovatnije zauvek ostati vezano za jedan od, da kažemo, estetski najneprijatnijih automobila svih vremena. Ružni, ali zato svemoćni Apollo svoje postojanje duguje Rolandu Gampertu koji je svoj kredibilitet stekao u razvoju i dovođenju do ekstrema Audijevog modela Sport Quattro. Taj neobični Nemac, koji se svojim stilom i izgledom ne uklapa u predstavu mitskih germanskih inženjera, bio je sklon tome da svoje normalno radno okruženje i uniformu zameni timskom jaknom i belim Adidas patikama, te sam uskoči u srce problema i uprlja ruke u popravkama automobila u toku relija. Međutim, istoriju pišu pobednici, u ovom slučaju oni koji su stavljali svoj život na kocku vozeći čudovišnog S1 Sport Quattra tokom kratkog života Grupe B, dok taj Gampertov period ostaje poznat samo onima koji žele da dublje zagrebu u materiju najslavnijeg doba relija.

Gampert je sreću okušao uz imenjaka, Rolanda Majera, sa kojim je uz Audijev blagoslov stvorio automobil koji je estetiku sveo na oko 1%, a ostalih 99% izgleda podredio isključivo funkciji. Apollo je bio otelotvorenje preinženjerisanog bolida spremnog da se ušunja na bilo koju stazu i sa iole iskusnim vozačem za volanom zada muke svim za trke namenski pravljenim automobilima — i to dok još na sebi ima registarske tablice i gume za ulicu! Da je Apollo imao slogan, on bi verovatno bio: „Dajte mi dovoljno krivina i zaboravićete na Veyron“. Međutim, proizvodnja automobila koji se kupuje kao ko zna koji u kolekciji, pod uslovom da vlasnik uopšte može da svari njegov u najmanju ruku nesvakidašnji izgled, nije bila isplativa. I u avgustu ove godine, posle proizvodnje od 2005. Gumpert je proglasio bankrot.

Međutim, da nije sve tako crno pokazuju nove informacije o modelu Tornante, koji je život počeo kao koncept predstavljen 2011. u Ženevi. Automobil će novim, rafinisanim i znatno civilizovanijim izgledom sigurno privući više kupaca koji žele brz, pouzdan i ekskluzivan, ali ovog puta i vizuelno prijatan automobil. Dizajn procurelih crteža, za koje se spekuliše da su prikaz serijskog automobila, otkriva Gampertove veze sa Audijem. Zadnji deo Tornantea inspirisan je retromodernim W16 čudovištem, Audi Rosemeyer konceptom iz 2000. koji je na veliku žalost ustupio svoje mesto Audijeve perjanice modelu R8, tehnički besprekornom, ali na kraju krajeva vizuelno beskrajno dosadnom TTu na steroidima, odnosno Gallardu u odelu, kako vam je draže. Četiri kvadratna stop svetla zamenjena su diskretnijim svetlosnim grupacijama pozajmljenim sa novog R8, a razdvojeni zadnji prozor ipak nije našao svoje mesto na crtežu, dok gullwing vrata jesu, mada ništa nije gotovo dok se ne pojavi primerak od krvi i mesa, odnosno Carozzeria Touring lima i čistog nemačkog srca.

Govoreći o nemačkom srcu pod karoserijom novog nemačkog superautomobila odvijaće se prava zabava. Slično Apollu, model Tornante će pokretati Audijev V8 motor, koji će uz prepravke, turbine i magiju i nadljudske intervencije Gampertovog tima inženjera proizvoditi 690-700 konjskih snaga. Pošto su automobili proizvedeni van američkog kontinenta poznati po tome što imaju mogućnost skretanja u velikim brzinama i raznim krivinama, Gumpert Tornante će sigurno ležati na putu (ili stazi) poput slot autića. A možda će, ako se Rolandu ostvari želja, juriti i po krovu nekog tunela, što je Apollo teoretski mogao, ali u praksi nikad nije dokazao.

Dok je Apollo bio upravo onaj automobil za koji važi maksima da se vozi iznutra, a ne spolja, Tornante ima tu sreću da izgleda kao da je sa ove planete, a samim tim nije namenjen isključivo nekolicini istinskih entuzijasta sa planinama novca i ambasadorima udaljenih planeta. Gađanje u sloj kupaca svog prvog superautomobila je najbolji potez koji je Gampert mogao da povuče. Pritom, ni Tornante, kao ni Apollo, neće biti sklapan u šupi korišćenjem neproverenih komponenti. Sa takvim činjeničnim stanjem u Rolandovim rukama, šanse da Tornante ne uspe, a Gampertovo ime zauvek ostane vezano za Apollo, gotovo da su na nuli. Međutim, šta će se stvarno dogoditi, moraćemo da saznamo u nekoj od sledećih epizoda tokom 2013. kada su proizvodnja i prodaja najavljene.

 

Izvori fotografija 1, 2