Kao uvertira sajamskom programu, 12. marta u izložbenom prostoru Promenada, kompanija Star Import premijerno je predstavila dva nova modela Mercedes-Benza. U pitanju je nova, četvrta generacija C Klase i potpuno novi model GLA, krosover model razvijen na platformi poslednje generacije A klase.

U neobaveznoj atmosferi kojoj je doprinosilo jarko martovsko sunce, uz samu obalu Save, dočekali su nas novi modeli čuvene nemačke kompanije. Novi jezik dizajna, koji je započela E Klasa, prati i njenog manjeg rođaka, a celokupnu gamu limuzina objedinjuje najmodernija tehnologija smeštena u njih pravo iz S Klase. Sa druge strane, GLA pre svega ne izgleda kao krosover, iako je u odnosu na A Klasu vidljivo odignut od tla. Na tržištu zasićenom nezgrapnim, nespretno dizajniranim i prilično nezanimljivim konkurentima, GLA je pravo osveženje, a utisak koji ostavlja može se uporediti jedino sa Lanciom Deltom. Skladnih linija i gotovo istovetnog enterijera kao u A klasi, ovaj Mercedesov krosover unosi preko potreban stil u klasu čijem je stvaranju kumovalo sve razmaženije tržište.

Ovaj događaj je prethodio zvaničnom otkrivanju dva modela, koje se odigralo uveče, uz program koji je vodio Gordan Kičić i muzički program u kom su zvanice dozvolile Aleksi Jeliću da ih zabavi svojim izvođenjem Robija Vilijamsa, uz prigodnu koreografiju, kostim i šminku. GLA i C Klasa biće izložene na Beogradskom sajmu automobila u Hali 1, zato ih obavezno posetite, jer su vredni vašeg vremena!