Northern Soul je bio jedan od najproduktivnijih muzičkih pokreta koji je za sobom ostavio mnoštvo nepoznatih autora i kvalitetne muzike od kojih su mnogi nažalost stigli da za sobom ostave samo po jedan singl koji je vreme brzo gazilo.

Jedan od takvih bendova je bio i trio Lemon, braća Džorž, Roj i Vilijem čija je pesma Fascinating girl plenila svojim jednostavnim, gotovo dečije naivnim tekstom sa laganom i zavodljivom muzičkom pratnjom. Za izvođenje predivnog teksta je bio zadužen srednji sin Džorž čiji je prodorni glas ovu pesmu izdvojio od drugih singlova izdavačke kuće Gold Soul Records iz Detroita. Ali, menadžerka ovog tria, njihova majka Alberta Ister je imala neobjašnjivu sklonost ka falsifikovanju čekova i sitnim prevarama i taj porok je ubrzo doveo do veoma mračnog obrta u karijeri i životima ovog neobičnog kvarteta.
U motelu Bungalow u gradiću Inkster, u državi Mičigen, policija je jedne večeri 1987. godine zakucala na vrata sobe u kojoj su se braća nalazila sa majkom. Optužba je glasila na majčino ime i podignuta je zbog sumnje da je Alberta falsifikovala ček na neznatnu sumu od 287$, ali se majka ovih muzičara žestoko protivila pokušajima policije da uđu, te je kao pojačanje doveden još jedan pripadnik reda i zakona. Kada su policajci konačno upali u sobu i probali da stave lisice na Albertine ruke, Džorž, Roj i Vilijem su ih lako savladali, a potom ih i ubili. Shvativši da su sada upali u još veći problem, zabarikadirali su se i tek posle deset časova odlučili da se predaju. Svi su osuđeni za trostruko ubistvo na doživotne kazne bez mogućnosti pomilovanja.
Džordž je preminuo 1996. godine, a 13. juna 2011. godine i Alberta Ister, u devedeset trećoj godini. Vest je odjeknula u lokalnoj zajednici u Inksteru i komentari su, razumljivo, bili prepuni mržnje prema porodici Lemons. Ni u jednom novinskom članku nije spomenuta pesma koju je trio snimio, niti činjenica da je Džordž 1970. otkupio Gold Soul records. Njih će istorija zapamtiti isključivo kao ubice. One koji čuju pesmu će ostaviti u dilemi da li zaista važi izreka da ko peva zlo ne misli, a braća Lemon su zaista materijal za razmišljanje, jer su prevalili put od najtoplijeg osećanja na svetu do potpune monstruoznosti.

Izvor fotografije