Tehnologija je toliko brzo napredovala da u 2012. godini, jedan relativno masovno proizvođeni i potpuno regularan automobil poput visoko zapaljivog modela 458 Italia ili poslednjeg, nasmejanog F12 ima gotovo iste, čak bolje performanse kao milion evra vredni, na 399, odnosno 400 primeraka ograničeni i po osnivaču kompanije nazvani Ferrari Enzo napravljen 10 godina ranije. Pritisnut od strane konkurencije, poput McLarena, Paganija i Koenigsegga, koji su svi trenutno ispred italijanske kompanije, Ferrari se svojim novim hiperautomobilom vraća u igru, a kako je ime Enca Ferarija već istrošeno, sledeći automobil koji će neko vreme sedeti na Ferrarijevom tronu zvaće se F70. Ili možda ne?

Priča o ovom automobilu i dalje nepoznatog izgleda puna je sitnih misterija, ali i inovativnosti i primeni novih tehnologija. Prvu materijalnu naznaku njegovog postojanja javnost je imala prilike da vidi u Parizu, kada je na Ferrarijevom štandu izložena monokok šasija od karbonskih vlakana. Kasnije, s vremena na vreme, širom interneta su iskakale razne slike koje su golicale maštu, ali i informacije. Tako smo u nekom trenutku saznali da će Ferrari F70 biti pogonjen 6.3 litarskim V12 motorom, što iskreno i nije bilo teško naslutiti, budući da F12 Berlinetta koristi isti pogon. Ali informacija je informacija, zar ne? Kada se pogleda ono malo dizajna što nam je dozvoljeno da vidimo, može se zaključiti da će zadnji deo najviše podsećati na model F12 Berlinetta, dok je prednji navodno inspirisan aerodinamikom F1. Celokupan auto, ako bude imao isti izgled kao nedavno uhvaćeni kamuflirani test-automobil, imaće proporcije koje za sada najviše liče na nezvanični i unikatni Glickenhaus P4/5. Sumirano rečima dizajnera, Flavija Manconija, F70 će biti ikoničan i futuristički, vrhunac svega, estetike i tehnologije koju Ferrari poseduje, dok inženjer Roberto Fedeli tvrdi da je F70 automobil koji će imati do sada najbolje implementiranu tehnologiju F1 u jedan ulični automobil. Od pomenute tehnologije, osim korišćenih materijala, prisutan će biti i KERS sistem, koji će navodno za 10% smanjiti ubrzanje od nule do 200km/h, a dodaće još konjskih snaga, do ukupnih 800 ili više. Takođe bitno će uticati i na emisiju štetnih gasova, koja iskreno nijednog kupca neće mnogo brinuti, niti će imati veliki doprinos na globalnom nivou, ali je lepo čuti po koju reč o Ferrarijevim ekološkim poduhvatima.

Da stvari ne budu savršene, odnosno da budu tipično italijanske pobrinuo se, ako uopšte nešto takvo postoji, tim zadužen za imenovanje novog istinskog predvodnika Ferrarijeve game. Naime, umesto naziva F70, nekom od zaposlenih u Ferrariju ponovo je pao na pamet naziv F150, oko kojih je italijanska kompanija već imala prepirki sa Fordom, čiji se najprodavaniji pik ap zove tako već četrdesetak godina. Ali, pošto je Ferrari na posletku morao da promeni ime svog F1 bolida za 2011. godinu u F150° Italia. Prateći nasleđe Encovog rata sa Fordom iz davnih dana, Ferrari očigledno želi da ima poslednju reč u ovom ponovo otvorenom sukobu, a kulminacija će se dogoditi u Ženevi, kada je premijera F150 ili F170 zakazana. A do tada, možemo samo da se nadamo da detinje prepucavanje oko imena neće uticati na konačni datum prikazivanja novog remek dela italijanske automobilske industrije.

 
 
Izvori fotografija 1, 2, 3