Ko je danas odlučio da se prošeta Kalemegdanom ili duž Zemunskog keja, imao je priliku da se nađe u svojevrsnom vremeplovu i vidi neke od najpoželjnijih automobila na svetu. Uz probrane domaće oldtajmere, čast da se provozaju Kalemegdanom imali su i gosti iz Italije, koje je u Beograd pozvao organizatorski tim manifestacije 24 sata elegancije, kao i Muzej automobila, na čelu sa Bratislavom Petkovićem.

1959. Ferrari 250 GT Testa Rossa

Jedan od najekstremnijih i najnekonvencionalnijih automobila svih vremena, Ferrari 250 GT TR bio je najveća atrakcija ovogodišnje izložbe. Automobil kakav nikad pre nije konstruisan i nikad potom neće biti. Brz. Glasan. Vulgaran. Dvanaestocilindričan. Veličanstven. Jedan od ukupno trideset četiri automobila, od kojih je fabrika u Maranelu napravila 21. Delo Serđa Skaljetija. Bez obzira na to što je ovaj konkretan primerak napravljen van matične fabrike, Fantuzzijeva „crvena glava“ bila je bez sumnje zvezda dana.

1949. Maserati A6 1500 Pininfarina

Pod takmičarskim brojem 300 i brojem šasije 079, iz Italije stiže i Maserati A6. Kao što mu ime kaže, pokreće ga redni šestocilindrični motor od 1.5l, a takođe je i učesnik originalne trke Mille Miglia — broj 300 nosio je 1952 godine. Od Ferrarija je znatno elegantniji, mnogo luksuznijeg enterijera i za rane posleratne godine prefinjenih dizajnerskih rešenja. Mali kuriozitet: pomenuti Fantuzzi je na bazi ovog modela konstruisao bolid kojim je čuveni Fanđo 1953. godine osvojio Veliku nagradu Italije.

1954. Austin-Healey BN1 De Mola

Običan Austin-Healey 100 BN1 nije bio dovoljan rođaku belgijskog kralja, baronu Van Ašeu. Zato je uposlio braću De Mola, italijanske emigrante, i četiri meseca kasnije dobio berlinetu britanskog imena, a italijanskog dizajna. Baron je od tada vozio nekoliko trka, da bi potom automobil promenio nekoliko vlasnika. Originalno zelen, a sada beo, ovaj unikatni poduhvat karoserista iz Italije ponosno je vozio stazom nekadašnje Velike nagrade Beograda.

 Lancia Lambda Torpedo

Ova predratna Lancia je impozantni kabriolet sa četvora vrata, monokok šasijom i veoma naprednim nezavisnim vešanjem. Nadamo se da će Lancia ponovo biti ovoliko impresivna, uprkos tome što je trenutno zaposednuti Chrysler.

1912. Ford Speedster T

I za kraj, automobil koji je zanimljiv koliko zbog svojih tehničkih rešenja, toliko i zbog simpatičnog starijeg para koji ga je vozio. Aerodinamika je u godinama pre Prvog svetskog rata pravila svoje prve korake, te je konstruktorima ovog Forda bilo sasvim logično da vetrobran bude okrugao i postavljen na letvu volana. Uprkos tome što je imao problema sa krugom skretanja, Ford Speedster T junački je izdržao dva kruga oko Kalemegdana i stigao ispred Grand Casina. Prilično vitalan stogodišnjak!

Ostale fotografije možete pogledati ovde. Ne zaboravite da nam kažete koji su bili vaši favoriti, mada je odgovor očigledan. Vidimo se na sledećoj izložbi!