Retki su trenuci u istoriji kada se pojavi automobil koji u treptaju oka zaseni bilo kog drugog četvorotočkaša, posle kojeg postaju dosadni svi, pa i oni automobili koji su vam u toku detinjstva stajali na zidu uz krevet i uspavljivali vas, kada želite da prodate sve što imate, pa čak i dušu da uzmete jedan i idete na kraj sveta i dalje. Auto koji trenutno vozite naprasno postaje neudoban, spor, ružan i bezličan i u glavi vam odzvanja Alfa, Alfa, Alfa…

Nimalo zvučnog imena za odzvanjanje u glavi, ali veoma zvučnog za ljubitelje Alfa Romea, 8C Competizione je konačno automobil koji na pravi način podseća svet na Alfinu slavnu prošlost, učestvovanje na trkama Mille Miglia tridesetih godina prošlog veka i osmocilindrične motore koji su se šepurili režeći ispod beskonačno dugih haubi jarkocrvene boje. Srca su prvi put zaigrala kada se kao koncept pojavila na Frankfurtskom salonu automobila 2003. godine, a sledeći talas oduševljenja je nastupio kada je 2007. godine predstavljen produkcijski model, gotovo nepromenjen u odnosu na koncept. Retko koji automobil može da se nazove umetničkim delom, a 8C je definitivno takav, simfonija oblika, lepota svakog prevoja, prava neiskvarena italijanska odmerenost čine ovu Alfu Mikelanđelovim Davidom među automobilima.

Osmocilindrični motor, prvi posle modela Montreal, zapremine 4.7l se nalazi napred i pozajmljen je od Ferrarija, ali je zbog politike unutar Fiat kompanije morao da bude oslabljen na pukih 450 konja, dovoljnih da iz mirovanja do 100 km/h stignu za pristojne 4.2 sekunde i da maksimalno razviju 292 km/h za to vreme proizvodeći najveličanstveniji zvuk koji ljudsko uvo može da čuje. Međutim, te brojke su samo zvanične, što povećava mističnost i ostavlja najhrabrijima da testiraju automobil do krajnjih granica, baš kao u starija vremena kada su prvi 8C dominirali stazama Evrope. Za adekvatan prenos snage na zadnje točkove je zadužen šestobrzinski transaxle menjač, proslavljen u mnogim Alfama poput legendarne 75, ali i SZ i GTV. Sam menjač može biti podešen na različite načine: manuelni i automatski sportski i normalni mod, kao i mod predviđen za mokru stazu, gde u pomoć pri kroćenju zadnjeg kraja priskače  diferencijal sa ograničenim proklizavanjem.

Dizajn je spoj najboljeg što Alfa Romeo može da pruži, potpuno uspeli retromoderni eksperiment koji zadivljuje na prvi pogled i očarava sve više sa svakim sekundom koji mu naše oči poklone. Iako na prvi pogled deluje kao da dolazi iz budućnosti, kada se malo bolje pogleda, ceo automobil je fuzija najboljeg što je Alfa pružala tokom jednog veka svog postojanja. Dizajn je nastao pod uticajem sedamdesetih godina, a najviše veličanstvene 33 Stradale sa kojom deli neke linije, uključujući prelep zadnji kraj, tehnički gledano, povratak na V8 motor, pozadi postavljen menjač i zadnji pogon joj daju još jedan ton nostalgije, a završni udarac zadaje ime inspirisano modelima nastalim sedamdesetak godina ranije, kada Ferrari i Lamborghini nisu ni postojali, a Alfa Romeo stvarao prave i jedine italijanske superautomobile. Kao da taj nostalgični hitac nije dovoljan, 2009. godine, pojavila se i Spider verzija, kao omaž kabrioletima na bazi pomenutih imenjaka.
Uz to što je perjanica potpuno novog dizajnerskog izraza koji prate i MiTo, Giulietta i 4C koji je još u fazi razvitka, Alfa Romeo 8C je trebalo da bude predvodnik vraćanja milanske fabrike na severnoamerički kontinent, međutim, Fiat je ipak imao druge planove, od kojih jedan uključuje i Fiat 500L, slamku spasa domaće automobilske industrije.

Da li je Competizione sigurni klasik? Svakako! Sa ukupnom proizvodnjom od 1000 primeraka, od kojih je 500 sa platnenim krovom, mnogim pomerenim međašima, za razliku od većine Alfa Romea neće imati strmoglav pad, već naprotiv rast cene u narednim godinama. Koji je tačno njen najveći kvalitet? Odlične performanse, ili duša koju svaki milanski auto poseduje, ekskluzivnost koja čini ostatak konkurencije samo skupom konfekcijom ili neprocenjivo zadovoljstvo vožnje krema italijanske autoindustrije bez gorkog ukusa izveštačenosti koji ostavljaju Lamborghini i Ferrari? 8C Competizione je jedan od malobrojnih automobila ove klase koji nije pravljen da služi za razmetanje i pokazivanje, pravljen je da se vozi daleko od radoznalih očiju, sa potrošnjom koja se meri u razmacima između usnulih gradića na Azurnoj obali. Automobil koji ne hrani čovekovu sujetu se jedini može nazvati umetničkim delom.