Ako smatrate da su čak i u dubokoj varijanti klasične Oksford ili Derbi cipele previše ozbiljne za vas, drugi izbori uvek postoje. Modeli koje vam predstavljamo znatno su manje formalni, ali zato, za razliku od mnoge kvazi sportske (i pseudoelegantne) obuće, odišu stilom i stavom.

1. KicKers Kickstone (13 590 RSD)

Najbliže ozbiljnim cipelama na ovoj listi, nalazi se klasična Kickers duboka cipela. Francuska kompanija duguje svoju popularnost mančesterskoj sceni osamdesetih godina. Nosili su ih članovi bendova Stone Roses, Oasis, Majk Skiner (The Streets) i mnogi drugi. Možete ih nositi uz gotovo sve, bio to kaput, jakna ili parka, farmerke ili pantalone, i uvek će izgledati odlično.

2. Dr. Marten’s Will (10 490 RSD)

Za razliku od martinki, model Will ne nosi sa sobom negativne asocijacije, ne izgleda glomazno i najbitnije od svega, nije težak. Zahvaljujući gumenom đonu, ove cipele su veoma udobane. Od Dr. Marten’s gena, tu su nepromočivost, vrhunski kvalitet izrade i prepoznatljivi žuti konac.

3. Lacoste Monserate (21 590 RSD)

Pošto ste se do proleća pozdravili sa svojim majicama sa krokodilom, kroz zimu možete bezbedno koračati u ovim Lacoste planinarskim čizmama. Doduše, kako francuska marka nije poznata po izdržljivoj obući, bolje se držite grada i asfalta.

4. Björn Borg Adrian Hi (12 490 RSD)

Ako ipak ne možete da se odvojite od izgleda patika, još jedno veliko ime tenisa nudi svoju opciju. Postavljene veštačkim krznom, pružaju dovoljno toplote, a tanak đon i izgled letnjih patika vizuelno ne povećavaju nogu.

5. Stone Island & Diemme (278€)

Za kraj, ako je vaš budžet za zimsku obuću nešto veći i uključuje i put do Italije, nema potrebe da gledate dalje od ovih čizama nastalih u saradnji dve kultne italijanske modne kuće. Stone Island je kompanija poznata po neverovatnoj pažnji koju obraća na detalje, kao i po kvalitetu, koji je svakako najvažnija osobina svakog njihovog komada. Diemme je, s druge strane, kompanija specijalizovana za lovačke i planinarske čizme. Ovakva saradnja u potpunosti opravdava cenu, jer za rezultat može imati samo čizme koje ćete godinama nositi.

 

Izvori fotografija 1, 2, 3, 4, 5