Budući da sat, osim vremena, nepogrešivo govori o stilu osobe koja ga nosi, pravi izbor veoma je važan za svakog muškarca. Bilo da je u pitanju izlazak, sastanak ili intervju za posao, sat je jedno od oružja za ostavljanje dobrog prvog utiska. Provereno dobar izbor po pravilu košta, međutim, postoje i izuzeci. U tom slučaju, za mnogo manje potrošenog novca oko ruke će vam stajati podjednako interesantan sat. Ovom prilikom predstavljamo pet satova prikladnih kako za posao i odelo, tako i za svakodnevno nošenje. Pogledajte šta smo vam pripremili:

1. Fossil Grant Cena: 12090 RSD

Naš prvi i ujedno najjeftiniji sat na listi je nekako očekivani Fossil. Američka kompanija nudi veoma širok izbor, te je bilo teško odlučiti se za samo jedan, a izbor na ovaj pao je zbog rimske numeracije koja svakom satu daje dozu prefinjenosti. Kao i sve satove sa liste, ovaj hronograf pokreće kvarcni mehanizam. Takođe, vodootporan je na 50m.

2. Jacques Lemans Liverpool 1-1117BN Cena: 19990 RSD

Austrijska kuća u poslednje vreme najpoznatija je po seriji satova vezanih za Ligu šampiona, ali mi smo izabrali jedan od njihovih klasičnih modela koji je iz ko zna kog razloga inspirisan Liverpulom. Priznajemo, tahimetar je bio presudan faktor pri izboru.

3. Candino C4374/2 Cena: 21990 RSD

Ako tražite sat koji izgledom podseća na TAG Heuer Monaco, ovaj švajcarski hronograf predstavlja odličan izbor. Četvrtasto kućište sata uvek je bilo izraz beskompromisnog stila i dobra je početna tačka ako želite da probudite Stiva Mekvina u sebi.

4. Hanowa Swiss Military Swiss Soldier Chrono Cena: 23990 RSD

I ponovo Švajcarac, ponovo hronograf, ali ovoga puta sa metalnom narukvicom. Uprkos nazivu, Swiss Soldier Chrono veoma je elegantan i minimalistički dizajniran, tako da ne postoji razlog da se ne nađe na vašem zglobu, pokriven poslovnom pre nego maskirnom uniformom. Od vojničkog karaktera, tu je vodootpornost do 100m.

5. Longines La grande classique Cena: 99000RSD, 59990RSD ili manje

Ovim satom smo poprilično otišli izvan cenovnog ranga. No, dozvolite da objasnimo — na listi je morao da se nađe jedan „veliki sat“, a ovaj Longines jedna je od pristupačnijih karata za ulazak u njihov svet. Cena sata varira u zavisnosti od materijala narukvice i kućišta, a kupovinom polovnog sata, može se proći i znatno jeftinije. Sagovornicima sa oštrim okom nikako neće promaći sat koji je decenijama simbol odmerenosti i elegancije.  Još jedna njegova velika prednost odnosi se na to što se, za razliku od ostala četiri modela, može nositi i u najformalnijim prilikama.