Karavani… Ili ih volite, ili ih mrzite. Ili vam trebaju, ili ih prosto ne kupite. Da li imaju stila? Ne. Da li ima izuzetaka od pravila? Da. U poslednjih nekoliko godina, pojavili su se karavani u AMG, M i RS verzijama, stvarajući novu klasu superkaravana, čiji je pionir bio Volvo 850R. Najnovija pridošlica klasi, Jaguar XF Sportbrake takođe ne izgleda nimalo loše, a čak se i Cadillac svojim CTS-V karavanom pridružio trci, ne propuštajući priliku da se takmiči sa svojim nemačkim rivalima u epskim borbama na Nürburgringu. Sada se zadržavamo na cenovno dostupnim modelima, a njihovoj ekskluzivnoj braći posvetićemo više pažnje neki drugi put.

1. Alfa Romeo 156 Sportwagon

Kada je Alfa Romeo u pitanju, reč praktičnost ne postoji u poslovnom planu kompanije potpuno orjentisane na uživanje u vožnji i iskazivanje stava. Alfa 156 SW nekim čudom ipak uspeva da nađe mesta i za upotrebljivost, dok svojim izgledom i dalje pleni kao kada je bila nova. Skrivene kvake zadnjih vrata mu daju izgled shooting brake sportiste, što je izgled koji fali podjednako lepom 159 SW. Svojevrsni kult kod nas razvijen je oko svetloplavih pandurki, bivših vozila italijanske policije opremljenih 2.4 litarskim dizelom, koji za divno čudo ima privlačan zvuk. Ali, Twin Spark ili V6 motori uvek su poželjnija opcija. Za kraj, tu su Q4 verzije sa pogonom na sva četiri točka i 156 Sportwagon GTA, 250KS jak automobil koji je predstavljao vrhunac ponude prelepe 156 serije.

2. BMW E30 Touring

BMW serije 3, posebno E30 nema reputaciju kao automobil koji puca od stila, ali, uz M3, kabrio i karavan verzije pričaju drugu priču. Dok su za kabriolet argumenti krajnje očigledni, karavan je malo teže opravdati, no da probamo — vozač karavana po pravilu ne spada u sve brojniju kategoriju wannabe drumskih ratnika sa motorima ispod 2 litra i sa jedva oko 100 konja, koji su doneli lošu reputaciju ovoj generaciji trojke. Međutim E30 karavan, pogotovo u 325i ili 325ix verzijama može da ostavi tupave poglede uperene u vaše štopaljke. Još jedna prednost pri kupovini ovog modela je što je veća verovatnoća da ćete naći primerak koji nije unakažen LED diodama, nakaradnim branicima, glupim nalepnicama i tome sličnim priborom. Predlog za serviranje nalaže diskretnost — crna boja i klasične BBS felne stoje mu najbolje. Puno je truda i znanja potrebno da se BMW E30 pretvori u vozilo od stila, ali vredi pokušati.

3. Citroen DS Break

Pošto regularni DS očigledno nije bio dovoljno neobičan, Citroenovi inženjeri su u rukavu imali karavan koji je primarno korišćen kao ambulantno vozilo. Uz sve ekscentrične detalje i rešenja koje DS poseduje, čak i Break nije mnogo koristan automobil koliko je oličenje stila i individualnosti. Međutim, vreme je pokazalo svoju ćud te su na ovim prostorima postali retkost. Mali je broj onih koji ih poseduju, a često su u stanjima gde od njih gotovo ništa nije ostalo, te je verovatnoća za nalaženjem dobrog primerka gotovo nepostojeća. Doduše, sama pomisao na to da je DS Break stvoren za glavnu ulogu u francuskom rimejku Ghostbustersa budi želju za potragom, bez obzira na cenu.

4.Volkswagen 1600 Squareback

Era istinski kul Wagena odavno je završena i era bezličnih kreatora profita traje već treću deceniju. Sa druge strane, ostaju kultni klasični modeli, te se VW 1600 uz Bubu, Karmann Ghiu i Transportera smatra SoCal legendom. Svetla farba, hrom, Fuchs felne i daske za surf (istini za volju nama potpuno nepotrebne) stoje mu fantastično, a bilo da je sređen tako, ostavljen u originalu ili prepravljen u rat rod, pojava VW 1600 na ulicama sigurno će zadiviti svakoga. Uzevši u obzir da je automobil proizvođen od 1961. godine, uvoz je moguć, te vam se smeši odlična prilika da nađete pravi primerak za sebe.

5. Ford Taunus 15m P6 Turnier

Koncept karavana sa dvoja vrata bio je relativno čest među evropskim proizvođačima. Jeadn od najlepših primeraka je Taunus 15m Turnier, automobil dovoljno jednostavan da bude vožen svakodnevno, a opet dovoljno lep da bude nešto više od prevoza od tačke A do tačke B. Udubljenje koje ide duž boka čini ga idealnim za boju u dva tona, a uz opcioni hromirani paktreger izrađen po meri ovaj stari Ford zaista ima potencijala da bude automobil za uživanje.

 

Izvori fotografija 1, 2, 3, 4, 5