Sa nastavkom ekspanzije azijskih proizvođača, koji su u svim segmentima proizvodili znatno povoljnije automobile, devedesete godine bile su turbulentne za čitavu automobilsku industriju, pa tako i za Mercedes, koji je bio primoran da  počne da proizvodi i niže klase automobila. Rezultat toga bilo je pokretanje A klase. Sa pogonom na prednjim točkovima i dizajnerskim izrazom koji je u tom trenutku odskakao od celokupne Mercedesove ponude automobila i bio bliži komercijalnom programu i Smartu, prve dve generacije bile su pristojni automobili, ali jasno distancirani od velike braće. Kao takvi, bili su savršen izbor za drugi ili treći automobil (Mercedes?) u domaćinstvu, pogodni za kraća putovanja, ali im je oduvek falilo karaktera. Sporadična zatezanja i prekrajanja nisu menjala osnovni oblik karoserije, koji ni u početku nije bio zanimljiv, a kamoli u odnosu na konkurenciju u obliku savremenijih BMW serije 1 i Audija A3, pa čak i Golfa, koji, čini se, nikad neće prestati da se proizvodi. A o Azijatima da ne pričamo…

Rešen da ne zaostaje za rivalima, 2011. godine Mercedes u Šangaju predstavlja koncept automobil koji je oduševio ceo svet. Bila je to nova A klasa, sada preobražena u punopravnog pripadnika ponude i predvodnika novog pravca dizajna. Na opšte oduševljenje novinara, ljubitelja Mercedesa i automobilskih entuzijasta uopšte, u Ženevi se pojavio veoma sličan produkcijski model, ali tu nije bio kraj.

Bez obzira na to što je pogon ostao na pogrešnoj prednjoj osovini, jasno je da je A evoluirao od automobila za vikend nabavku u sportski hečbek. Svojim oblikom konačno pokazuje da nije došao iz fabrike bele tehnike, već iz postrojenja najvećeg brenda na svetu. Niži je, znatno agresivniji, a prednji deo automobila najviše sličnosti ima sa prelepim novim CLSom. Sa boka gledano, auto je konačno dobio i treću dimenziju, te ima nekoliko pažljivo povučenih linija karaktera. Maska hladnjaka sa velikom trokrakom zvezdom istorijski je najčešće bila rezervisana za one Mercedese namenjene više uživanju nego potrebi. Da se podsetimo, nju nose još i SL klasa i njen prvi izdanak 300SL, pa njegov naslednik SLS AMG, CL i SEC, kupei C klase…  Uopšteno gledano, karakter celokupnog automobila veoma se promenio i sada poziva na putovanja, avanture i duge vožnje iz čistog uživanja pre nego na odvođenje dece do vrtića, vožnje do posla i nazad, uz usputne stanice do prodavnice.

Za razliku od enterijera prethodne dve generacije, ova A klasa je osetno više okrenuta vozaču. Razlika u visini nove i starih generacija oseća se utoliko što je pozicija u odnosu na put niža i primerenija gradskom automobilu sportskog karaktera. Za razliku od stare A klase, ni pozicija vozača ni sama konstrukcija sedišta ne odaju utisak vožnje u dostavnom vozilu, što je bila jedna od najvećih mana prethodnika. Takođe, pomeranje demografije kupaca ka mlađim generacijama potvrđuje i iPhone integracija.

Posle toliko priče o sportskom duhu koji automobil nosi u svom izgledu, vreme je da zavirimo ispod tog lepo oblikovanog lima i vidimo šta nova A klasa pruža na polju mehanike. U ponudi su benzinski i dizel motori, raspona od 108 do 208 konjskih snaga. U ponudi treba izdvojiti 250 Sport – 208 ks, 350 Nm obrtnog momenta i 220CDI BlueEfficiency, koji razvija 168 konja sa istim obrtnim momentom. Malo je razočaranje što oba modela dolaze sa obaveznim sedmostepenim automatikom sa dvostrukim kvačilom, ali trka za performansama dozvoljava takve poteze. Još, ako se kupac odluči za AMG Sport paket opreme, uz sportskiji enterijer i nekoliko spoljašnjih izmena, dobija i sportsko ogibljenje, jače kočnice i izmenjeno, direktnije upravljanje. Koliko je Mercedes ozbiljan u borbi sa rivalima govore i najave AMG modela sa oznakom A45. Ona će biti opremljena dvolitarskim turbo motorom od oko 350KS, a potvrđen je i pogon na sva četiri točka. Sa ovakvim karakteristikama, verujemo da će se voditi kako zvanične, tako i ulične borbe sa R, S i M automobilima.

Zvanično predstavljanje nove A klase u Srbiji je za manje od mesec dana, a tada će se znati i više o ceni, koja će najverovatnije počinjati od dvadeset hiljada. Dok prve A klase ne osvanu na ulicama, ostaje nam samo da gledamo slike i razmišljamo koliko će putevi i parkinzi širom zemlje izgledati lepše.

 

Fotografije: Mercedes-Benz