2012. je ostala iza nas, a za njom ostavljamo neke od fenomenalnih filmova uz koje smo se smejali, plakali, koji su nas držali u napetosti, koji su nas plašili. Neki su ispunili naša očekivanja, u neke smo se duboko razočarali, neki novi glumci su se uzdizali dok su neki stari počeli da polako završavaju svoje karijere. Sve u svemu to je film, najbrže rastuća umetnost trenutno, i sve je to nekako i očekivano.

Međutim kreće nova godina, novi filmovi, novi glumci, režiseri, nastavci, a mi ćemo vam predstaviti 15 filmova koje zaista sa nestrpljenjem čekamo da pogledamo. Listu od prvih 15 filmova popunjavaju oni koji će biti prikazani do juna 2013.

Počinjemo listu filmom koji će doći u bioskope u januaru. A Dark Truth je priča o penzionisanom agentu CIA koji odlazi u Ekvador da ispita smrt porodica koje su nastupile nakon što je tamo došla velika američka kompanija za proizvodnju nafte.
Uloge: Endi Garsija, Eva Longoria, Forest Vitaker.
Žanr: Triler, Ratni
Režija: Damian Li

Gangster squad nas vraća u 1949. godinu u Čikago, gde okrutni mafijaš Miki vodi glavnu reč. Grupa policajca odlučuje da se odrekne zakona, te osnivaju osvetnički tim kako bi stali na kraj mafijaškoj politici.
Uloge: Šon Pen, Rajan Gosling, Ema Stoun, Robert Patrik, Džoš Brolin.
Žanr: Akcija, Romansa
Režija: Ruben Flejšer

Promised land film je sa Metom Dejmonom u ulozi kupca zemljišta za velike kompanije, koje žele da prave naftne bušotine na farmama izvan grada.
Žanr: Drama, Romansa
Uloge: Met Dejmon, Džon Kransinski, Frensis Mekdormand
Režija: Gus Van Sant

Quartet je simpatična komedija u kojoj se posle dosta godina četri stara prijatelja, operska pevača, susreću opet u staračkom domu. Oni pokušavaju da ostave nesuglasice sa strane i organizuju koncert kako bi sačuvali starački dom.
Žanr: Komedija, Drama,
Uloge: Majkl Gambon, Megi Smit, Bili Koneli, Paulin Kolins
Režija: Dastin Hofman

Hansel and Gretel, popularna bajka o Ivici i Marici, ispričana je na holivudski način. Brat i sestra kreću u lov na veštice, u kome ih niko ne može zaustaviti.
Žanr: Avantura, Triler
Uloge: Džeremi Rener, Gema Artreton
Režija: Tomi Virkola

Iron Man 3 — Marvelov super heroj u gvozdenom odelu se vraća, sa još više negativaca sa kojima treba da se obračuna, ali i novim odelima zbog kojih ćemo balaviti.
Žanr: Akcija, Drama
Uloge: Robert Dauni Džunior., Gvinet Paltrou, Ben Kingsli
Režija: Šejn Blek

The Great Gatsby — Veliki Getsbi je misteriozna ličnonst, kojoj svi znaju ime ali niko  ne zna kako izgleda, dok ga jednog dana ne zaintersuje još mističnija djevojka. Poput verzije iz 1974. sa Robertom Retfordom u glavnoj ulozi, očekuje se film koji će predstavljati pravu eksploziju stila.
Žanr: Drama, Romansa
Uloge: Leonardo di Kaprio, Tobi Megvajer, Keli Maligen
Režija: Baz Lurman

Stark Trek: Into darkness — Kapetan Kirk, Spok i ostala posada se vraćaju u još napetijem nastavku međugalaktičkih borbi.
Žanr: Avantura, Sci-Fi
Uloge: Kris Pajn, Zoe Saldana, Zahari Kvinto
Režija: J.J. Abrams

Jurassic Park 3D — Za sve nas koji smo sa strahom i oduševljenjem gledali dinosauruse u Spilbergovom izdanju, dolazi prava poslastica. Univerzal grupa je odlučila da obnovi stari klasik ali ovog puta u 3D tehnologiji, što nam garantuje još bolji provod i realnije dočaravanje istorijskih bića.
Žanr: Avantura, Akcija
Uloge: Sem Nil, Laura Dern, Džef Goldblum
Režiser: Stiven Spilberg

Hangover 3 — Čopor u trećem nastavku urnebesne komedije pokušava da izvuče Alena iz ludnice, ali naravno sve što može poći naopako, poći će.
Žanr: Komedija
Uloge: Bredli Kuper, Zek Galifanakis, Majkl Tajson
Režija: Tod Filips

Stand up guys, u kom stari kriminalac izlazi iz zatvora i pokušava da okupi staru ekipu za poslednji posao. Međutim njegov najbolji prijatelj dobija zadatak da ga ubije…
Žanr: Akcija, Komedija
Uloge: Al Paćino, Kristofer Voken, Alan Arkin
Režija: Fišer Stivens

Safe Haven — Od producenata filmova Dear John i Notebook dolazi nam ljubavna priča o drugim šansama, i kako ih ko iskorištava u životu.
Žanr: Drama, Romansa
Uloge: Džoš Duhamel, Džulijan Hju
Režija: Las Halstrom

Jack the Giant Slayer još jedna je Holivudska adaptacija popularne bajke Džek i čarobni pasulj, u kojoj se Džek zaljubljuje u princezu kraljevstva koju otimaju džinovi, nakon čega kreće u spasilačku misiju.
Žanr: Avantura, Romansa
Uloge: Juan Mekgregor, Nikolas Hoult, Elenor Tomlison
Režija: Brajan Singer

The big wedding je komedija u kojoj budući supružnici, da bi mladoženja dobio blagoslov svoje majke da se venča, moraju da ispune jedan neobičan uslov. Naime, roditelji njegove verenice moraju da glume da su još uvek zajedno dok ne prođe venčanje…
Žanr: Komedija, Romansa
Uloge: Robert de Niro, Dajan Kiton, Ketrin Higl, Suzan Sarandon, Robin Vilijams
Režija: Džastin Zakman

A good day to die hard — Neuništivi detektiv Džon Meklejn putuje u Moskvu kako bi pomogao sinu u rešavanju slučaja, na njegov način. Yippee ka yay motherfuckers!
Žanr: Akcija, Triler
Uloge: Brus Vilis, Džaj Kortni
Režija: Džon Mur

Naravno, postoji još filmova od kojih se očekuje da će zablistati, ali ne koliko i ovih 15 blokbastera. Između ostalog, tu su: A haunted house, Struck by lightning, Gulliermo del Toro presents: Mama, Sound City i Fast and Furious 6. Ali više o tome u sledećoj listi!